Задрвейте , прегледах форума, но не открих сходен проблем с моят. За това пускам нова тема, от известно време имам проблем , не иска да пали, или само когато си поиска, въпреки че няма видими причини за това. Има бензин, помпата работи и качва гориво към двигателя, има ток и стартера работи добре, проверих свещите и кабелите , те са ОК, почистих всички релета и бушони , също така и клемите на акумулатора . От днес проблема започна да се усложнява, докато си карах в движение изгасна, отне ми доста време докато я запалих отново. След няколко завъртания на ключа , успя да запали, но веднага след това изгасна, странното е че оборотомера и километража се завъртяха до края, и така няколко пъти, докато запали и заработи, добре че успях да се прибера. Някой ако може да помогне, предварително благодаря.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Пали когато си поиска, гасне в движение?
Collapse
X
-
Колата е 145 1.4 тс., нищо не свети по таблото, как да разбера дали дебитомера е повреден, изключих го от буксата при работещ двигател, но започнаха да играят оборотите, като го закача почва да работи нормално. Ако беше от него, как да си обясня завъртането на километража и оборотомера, а иначе аз съм в София.Last edited by desislavpavlov; d.m.y г., 06:45.
Comment
-
Колега, като за начало провери бензиновата помпа и филтъра за гориво. Почистване, смяна на консумативи, такива неща. Не е лошо обаче първо да се почне с диагностика, и то там, където знаят как да интерпретират правилно показанията от компютъра.sigpic
Alfa Romeo 146 1.4 T.Spark Lusso (AR 33503) ZAR93000002178535
Comment
-
симптомите са като на датчик колянов вал НО трябва да светне инжекторчето на таблототова че си почистил релетата значи ли че си ги проверил дали затварят веригата или само почисти крачетата ? ако имаш неоригинална аларма може и тя да ти прави номера, зареди си акумулатора и уредите ти ще спрат да подскачат
П.П. преди когато нямаше диагностики и разни глезотий съм пръскал във всмукателния колектор "старт газ" етер на спрей (ползват го дизелите зимно време когато не палят) пръскаш малко и въртиш ако запали и угасне значи няма бензин и се почва: бушон, реле, помпа, кабели!!! ако не запали изобщо значи е ток: датчик, релета бубини и така146 ti пилена сгъстена и портната ежедневка
145 jtd венера полиуретанс ендуранс тиим
Comment
-
Първоначално публикувано от didko_boy Покажи съобщениесимптомите са като на датчик колянов вал НО трябва да светне инжекторчето на таблототова че си почистил релетата значи ли че си ги проверил дали затварят веригата или само почисти крачетата ? ако имаш неоригинална аларма може и тя да ти прави номера, зареди си акумулатора и уредите ти ще спрат да подскачат
П.П. преди когато нямаше диагностики и разни глезотий съм пръскал във всмукателния колектор "старт газ" етер на спрей (ползват го дизелите зимно време когато не палят) пръскаш малко и въртиш ако запали и угасне значи няма бензин и се почва: бушон, реле, помпа, кабели!!! ако не запали изобщо значи е ток: датчик, релета бубини и такаFiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
-
да не е задължително да светне защото при мен преди 2 3 месеца почна да пали с много въртене и един ден както си карах и угасна,и после няма палене и с дърпане дори,при мен се оказа че едното кабелче на буксата беше изгнило от гадостите,сменихме буксата с майстора при които си карам колата в София,и само като и показах ключа и запали така че не е зле да провериш да не е и при теб това проблема,буксата се намира от лявата страна под колекторите и е закачена на една планка и ако не се лъжа беше 4 пинова но за това не съм сигурен може и 3 да е,успех
Comment
-
Колега и аз смятам,че този проблем с паленето ще е от датчика на коляновия вал,но все пак отиди да ти направят една диагностика да си 100% сигурен от какво е проблема да не даваш на празно пари,че тези кола са големи бирници все има нещо да им се прави направо ми писна на мен от тая АлфаАлфа Ромео 146 1,6Twin Spark 97година
Comment
-
все така
след диагностика се оказа че дава грешка на импулсния датчик, след смяната му проблема си остана, оказа се че не е от него. тъй като имаше счупена букса от компа към датчиците по двигателя, към бубините, климатика и тн. се предполагаше че проблема явно идава от там, щом не е от датчика, да ама не, пак същите проблеми, даже проблемите започват да стават все и по странни. днес запали и работи малко време и пак изгасна, отново я запалих, но стрелата на оборотомера не се движеше в такт с реалните обороти на двигателят, след това пак изгасна и не иска да запали вече, започна да мига чек-лампата(малката дюза на таблото) и двете средни релета пред акумулатора се чуваха да цъкат. вече не знам какво да правя, някой да има някакви идеи и предложения?
Comment
Comment